CAMBODJA OP ZIJN EIND

21-03-2013 13:10

18 – 19 – 21 maart

Kampot.  Een hippiedorp in alle rust bij de rivier.  Een mooie plek om terug te denken aan onze reis maar vooral aan Cambodja.

19 maart varen we ’s middags met boatsman Bart de rivier stroomopwaarts tussen de mangroves, de palmen.  We zien een ijsvogel ! We zwemmen en smeren ons vol met klei.  Bart is van Turnhout en woont hier al 8 jaar.  Hij hoeft niet meer terug zegt hij maar is bang voor wat gaat komen.  Hij wijst naar een berg.  Die berg is verkocht aan de Koreanen. Eerst om al het hout te kappen, vervolgens om af te kalven om op te spuiten voor nieuwe wegen.  Deze berg ligt in een nationaal park.. De kas van Cambodja blijft leeg.  Maar het is mooi hier !

’s Avonds eten we HAAI ! Verser kan het niet.  Ze komen hier aan met de vissersboten vanuit de zee.  We mogen een stuk zien alvorens te eten.  Het vel voelt ruw naar de éne kant en zacht naar de andere kant.  Lichtgrijs en geen graten.  Zàlig !  Line blijft bij gegrilde groenten.  ja sé..

20 maart naar Kep, een kustplaatsje ook zo’n 15 km van Kampot.  Eerst passeren we de zoutvelden.  Ze staan vol water want het heeft hier afgelopen week 2 keer ferm geregend.  Ok dan. Vervolgens langs de fameuze peperplantage van Kampot.  Wisten jullie dat de groene, witte, rode en zwarte peper allemaal aan dezelfde plant hangen ?  Wiitte peper is geweekt in water, zwarte peper is gedroogde groene peper.  De peper is wereldberoemd en was volledig vernietigd tijdens de Khmers Rouges periode.  Nu terug tussen de mango- en de doerianbomen.

En dan Kep.  Krab eten.  Een tegenvaller voor vooral Sander, Sam eet moedig door en ik denk dat ik dit al beter gegeten heb.  Line eet fried vegetables en fried onions..   In Kep zit de zoon van A. Vervoort met een ultra chique stay.  Daarnaast de zeilclub.  Daar een drankje én een pannenkoek voorzien van een kwart pot nutella…  We zwemmen in de zee vanop de steiger van de zeilclub..  Vervolgens terug met tuktuk naar ons hotel, ook een fjne plek, ik moet het toegeven.

En dan..

Onze laatste dag in Cambodja.  We vieren momenteel een laatste-avond-in-cambodja-feestje met Moscow Muele en fanta plus de pindanootjes.  Vanmorgen naar de vissersboten gelopen omstreeks 6 uur.  Jammer, vandaag geen haai maar wel ambiance en veel kopen en verkopen, kleurrijke vrouwen, veel moslima ook.  Onze fransman van eergisteren waar we haai aten staat af te dingen.  Kindjes staan mee vis te spoelen.  Een vrouw probeert mij een kip te verkopen die vastgebonden zit aan haar mandje, omdat ze zag dat ik ernaar keek zeker ?

Na het ontbijt chillen, genieten,  nagels lakken, allemaal, enz enz..

Momenteel zitten ze hier te kaarten naast mij.  Sander heeft al twee keer zijn kaarten weggegooid.  Sommigen kijken geanimeerd.  Be prepared.

Morgen vertrekken we naar Thailand waar we zo’n 12 dagen op dezelfde plek zullen zitten alvorens terug af te reizen naar Bangkok voor de laatste 3 dagen.  En dan.. nog even niet.

Contact

SOLINE-SASA

debra_pingnet@hotmail.com

dr van de perrelei 79
borgerhout
2140

Doorzoek de website

© 2012 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode